Vučić sa mladim sportistima: Beograd i Srbija su vaša kuća

Vučić sa mladim sportistima: Beograd i Srbija su vaša kuća

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je mlade sportiste iz Srbije i još 20 zemalja, učesnike kampa „Srbija te zove 2024“ i tom prilikom im je poručio da su Beograd i Srbija njihova kuća i da zna da će oni umom i srcem uvek biti uz Srbiju.

„Cela manifestacija ‘Srbija te zove’ je jedna divna manifestacija. I ove godine imamo rekordan broj dece i iz rekordnog broja zemalja, iz čak 17 različitih zemalja nam deca dolaze. Bilo je 320, danas je 303 ovde i beskrajno sam ponosan što mogu ovde u Beogradu u Palati Srbije da vas ugostim“, rekao je predsednik Vučić.

Podsetio je da već pet godina ovaj kamp okuplja mlade Srbe iz celog sveta i naveo da ga svaka nova generacija ispunjava novom radošću i jačom verom u budućnost, lepu budućnost našeg naroda.

„Drago mi je da ste videli do sada i Hram Svetog Save i promenadu na Beogradu na vodi i verujem da ćete još više zavoleti Beograd i vi koji dolazite iz Amerike, Kanade, Australije iz gotovo svih evropskih zemalja, od zemalja Beneluksa, Nemačke, Francuske, Italije do svih regionalnih zemalja. I vi, deco, koji ste tu iz naše zemlje, sa Kosova i Metohije i oni koji su došli iz Republike Srpske, mnogo vam hvala što ste danas ovde“, poručio je deci Vučić.

Deca su predsedniku uručila uramljenu mapu sveta na kojoj su obeležene zemlje iz kojih dolaze, dok su ona od predsednika dobila tablete.

Kamp „Srbija te zove“ već pet godina okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore, i u njemu pored sportskih aktivnosti, imaju priliku da nauče srpski jezik, ali i da se bolje upoznaju sa istorijom i lepotama Beograda.