Vučić: Sa Makronom sam razgovarao o situaciji na KiM, očekujem da će posetiti Srbiju sledeće godine

Vučić: Sa Makronom sam razgovarao o situaciji na KiM, očekujem da će posetiti Srbiju sledeće godine

Predsednik Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom rekao da su razgovarali o situaciji na KiM, o bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i evropskoj perspektivi Srbije. Dodao je da očekuje da će Makron posetiti Srbiju početkom sledeće godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu da je imao veoma dobar i sadržajan razgovor o mnogim važnim temama sa francuskim predsednikom i da je zadovoljan što je došao u Pariz i imao priliku da dugo razgovara sa Makronom.

„Postoje stvari o kojima ne mogu da govorim. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu, razgovarali smo o našim bilateralnim odnosima. Početkom sledeće godine se nadam i očekujem posetu francuskog predsednika našoj zemlji“, istakao je Vučić.

Dodao je da je poneo sva dokumenta koja govore i potvrđuju ono što jesu stavovi Republike Srbije i predao ih i da je govorio o ozbiljnosti pristupa Srbije i o frustracijama našeg naroda i kako izgleda kada neko deset godina ne ispuni ono što mora da ispuni i što je potpisao.

Poručio je da „srpska reč vredi mnogo više nego nečiji potpisi“.

„Govorili smo i o evropskoj perspektivi Srbije, ali smo govorili i o svim pitanjima i o našoj saradnji, naših privrednih komora, MEDEF-a, napretku našeg aerodroma, Vansi fantastičan posao radi i svi ljudi koji putuju mogu da vide kako naš aerodrom izgleda i kako će da izgleda“, rekao je Vučić.