Vučić: Rekonstrukcija vlade između marta i juna, izbori 2026. ili 2027.

Vučić: Rekonstrukcija vlade između marta i juna, izbori 2026. ili 2027.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da bi rekonstrukcija vlade mogla da bude sprovedena između marta i juna iduće godine i naglasio da će premijer Miloš Vučević imati njegovu punu podršku.

„Znate, imate neke ljude koji su umislili da tu mogu da budu i da obavljaju više stvari za sebe, a ne za građane i društvo u celini. Ljude koji misle da su nesmenjivi, ljude koji misle da mogu sve“, rekao je Vučić na RTS, kao i da bi izbori mogli da budu u decembru 2026. ili na proleće 2027.

Prema njegovim rečima, analiza rada mora da se uradi i po gradovima i opštinama, na pokrajinskom i republičkom nivou. To je, kako kaže, uvek dobro.

„Dobro je da dođe i neka nova krv“, kazao je on i naglasio da će premijer Vučević imati njegovu podršku. Na temu izbora, rekao je će oni biti održani u decembru 2026. ili na proleće 2027. godine i ocenio da će opozicija proći mnogo lošije nego ranije.

„Želim da kažem da ćemo da nastavimo da gradimo i radimo. Niko nas neće zaustaviti. Izbori će biti, i to možemo da razgovaramo sa predstavnicima opozicionih partija, kad god hoće, ili u decembru 2026. ili na proleće 2027“, rekao je Vučić.