Vučić: Reč je o pokušaju ukidanja dijaloga i progonu Srba

Vučić: Reč je o pokušaju ukidanja dijaloga i progonu Srba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa pomoćnikom američkog sekretara DŽejmsom O Brajanom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Davosu razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji.

„Nije moje da govorim u ime evropskih ni američkih predstavnika, ali razgovaraću sa svima jer verujem da će svi razumeti o čemu je reč. Reč je o pokušaju ukidanja dijaloga i progona Srba sa KiM, i to je suština svega. Mislim da su svesni posledica…“, rekao je Vučić.

Ističe da je sa američkim diplomatom razgovarao duže od dva i po sata i da taj razgovor nije bio ni malo lak.

Podsetimo, tokom boravka u švajcarskom gradu Davosu, predsednik Vučić ima i niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počeo je prekjuče i trajaće do 19. januara, a na njemu učestvuje više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lideri civilnog društva i stručnjaci.