Vučić: Put Raška-Novi Pazar kao pista, završen tri meseca pre roka

Vučić: Put Raška-Novi Pazar kao pista, završen tri meseca pre roka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska rekonstruisanog put od Raške do Novog Pazara da su građani dobili put dobar kao pistu, kao i da je rekonstrukcija završena čak tri meseca pre roka.

„Ljudi su zadovoljni novim putem i kvalitetom nove saobraćajnice, vidim da su bankine proširene, urađeni mostovi, propusti i drugo i to tri meseca pre roka. Ovo izgleda kao pista, urađeno je 10 mostova, oko 70 propusta…“, rekao je Vučić.

Iz preduzeća Novi Pazar put su mu rekli da bi završili rekonstrukciju puta i mesec dana ranije da se nije na jednom mestu pojavilo klizište. Vučić je rekao da su urađeno gotovo svi putni pravci u Raškoj oblasti, od Raške do Novog Pazara, zatim do Tutina, prema Ribariću, od Duge Poljane ka Sjenici. Dodao je da treba da se uradi i stari put od Sjenice preko Kušića do Ivanjice, kako bi se i taj deo povezao dobim putem. Šta je još bilo potrebno da se uradi od lokalnih i regionalnih puteva, zapitao je Vučić.

Obilasku radova prisustvuju ministar građevinarstva Goran Vesić, Rasim Ljajić, državni sekretar Mirsad Đerlek, predstavnici Evropske investicione banke, lokalnih samouprava i izvođača radova. Radovi su završeni 25. avgusta, a ugovoreni rok je bio 25. novembar. 

Širina saobraćajnog profila celokupne deonice nakon rehabilitacije je 7,2 metra. Na ovoj deonici urađeno je: 10 mostova ukupne dužine 248 metara, pešačke ograde na mostovima 640 metra, 70 propusta, od toga sanirano 66 postojećih, a izgrađena su i četiri nova propusta. Ugrađeno je 59.840 tona asfalta, 4.470,56 kubnih metara betona, izvedeno 6.642 metara drenaže i urađeno 3.250 metara kišne kanalizacije. 

Takođe ima 30 autobuskih stajališta, 15 proširenja za zaustavljanje, dva proširenja za masovnu kontrolu, dva proširenja za merenje osovinskog opterećenja.

Urađeno je i 600 metara nove javne rasvete i rekonstruisano 1.300 metara postojeće javne rasvete, kao i 1.600 metara pešačkih staza.