Vučić: Priština odbija da se ponaša u skladu s međunarodnim pravom, to brine

Vučić: Priština odbija da se ponaša u skladu s međunarodnim pravom, to brine

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da nas čeka mnogo komplikovana situacija na KiM, posebno od 21. kada Albanci misle da naplaćuju kazne protiv pravno. I to je bila glavna tema sa Lajčakom i Boreljom, kaže Vučić.

Aleksandar Vučić je rekao da je Lajčak ostao i malo duže na sastanku da „vidimo da li postoji neki način da se dođe do nekog kompromisnog rešenja“.

„U ovom trenutku ga ne vidim, pošto Priština odbija da se ponaša racionalo i u skladu sa međunarodnim pravom“, istakao je Vučić.

To, kaže, brine i to je nešto što ne može da vas ostavi ravnodušnim i zbog čega ne možete da se bavite drugim dobrim stvarima.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Parizu gde prisustvuje mirovnom forumu, sastao se na radnom ručku sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom .