Vučić posle trilaterale: Srbija neće biti hot spot za migrante, to nikad ne bih prihvatio

Vučić posle trilaterale: Srbija neće biti hot spot za migrante, to nikad ne bih prihvatio

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Komarnu u Slovačkoj da Srbija neće biti hot spot za migrante i istakao da mu to niko nije ni tražio, kao i da to ne bi ni prihvatio ni pod kakvim uslovima.

 Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara na zajedničkoj konferenciji za medije  posle trilateralnog sastanka sa premijerom Slovačke Robertom Ficom i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, da li je bilo priče o tome da Srbija postane ono što je Albanija za Italiju i pod kojim uslovima bi na to pristao.

„Ne pada mi napamet niti bih to prihvatio ni pod kakvim uslovima. Nema tog trika, nema te igre i nikakve priče. Moji prijatelji niti su to pitali, niti su to tražili, niti bilo ko drugi sme to da me pita, pošto mi ne pada na pamet o tome uopšte da razgovaram“, istakao je Vučić.

 Dodao je da su nama ponudili svaku vrstu pomoći i da već zajedno radimo sa Mađarima i kroz Fronteks i kroz druge zajedničke patrole i zajedničke organe. 

„I danas je Robert (Fico) ponudio podršku i slovačke policije i verujem da ćemo i tu uspostaviti zajedničku saradnju. Ja sam im zahvalan za svaku vrstu podrške i svaku vrstu pomoći“, rekao je Vučić.

Vučić je na početku svog obraćanja istakao da će Srbija nastaviti sa tim zemljama da sarađuje i zajedno radi na suzbijanju ilegalnih migracija.