Vučić: Poseta nemačke kancelarke Merkel velika čast za Srbiju

Vučić: Poseta nemačke kancelarke Merkel velika čast za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je poseta nemačke kancelarke Angele Merkel, zakazan za 13. septembar, velika čast za Srbiju.

„Imao sam čast i priliku da je kao premijer već jednom ugostim, a sada imam čast i priliku da je ugostim kao predsednik na kraju njenog mandata“, naglasio je on.

Predsednik Srbije izjavio je da će se tokom septembra sastati i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, kao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, te liderima Višegradske grupe.

Vučić je u obraćanju javnosti preneo da će nekoliko dana posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel imati kratku posetu turskom predsedniku, koja je, kaže, važna i tiče se regionalnih pitanja.

Mali napredak napravljen u razgovoru sa Prištinom – za nestale

Napravljen je mali napredak u razgovoru sa Prištinom na tehničkom nivou, po pitanju nestalih, ali da drugog napretka nije bilo, jer albanska strana ne želi nikakav razgovor, ističe predsednik.

„To je jedina dobra vest za nekoliko porodica, albanskih i srpskih koje će moći da sahrane svoje ubijene, kako priliči i da im odlaze na norme i moći bar da žale za svojima“, kazao je Vučić u Palati Srbija.

Predsednik Srbije poručio je građanima da je zbog, kako je rekao, čudnih stvari koje su se dešavale u prethodnih 48 sati, veoma važno da sačuvamo jedinstvo naroda i da građani razumeju poziciju u kojoj se nalazimo, kao i zbog situacije na KiM i u regionu.

Takođe i zbog što će mnogi teško da trpe uspeh Srbije i da se ne raduju svi tome, rekao je Vučić u Palati Srbija.