Vučić: Ponosan sam kako smo se predstavili na Olimpijskim igrama, Makron dolazi u septembru

Vučić: Ponosan sam kako smo se predstavili na Olimpijskim igrama, Makron dolazi u septembru

Do 5. ili 6. septembra može da se očekuje poseta Markona Srbiji, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Parizu. Istakao je da je veoma ponosan na to kako je naša zemlja predstavljena na Olimpijskim igrama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do 5. ili 6. septembra ugostiti francuskog predsednika Emanuela Makrona i ocenio da je posle posete nemačkog kancelara Olaf Šolca i predsednika Kine Si Đinpinga malo svetskih lidera imalo takve posete u kratkom roku kao što ih ima Srbija.

Vučić je posle otvaranja Srpske kuće u Parizu naveo da je ponosan na Srbiju, kao i na to što su izaslanik za zapadni Balkan Rene Trokaz i ministar spoljne trgovine Frank Rister zadovoljni sa ovim što su u Srpskoj kući mogli da vide, kao i svi francuski gosti. 

„Ono što je Srbija ovde uložila i pokazala je drugačije, modernije od većine drugih zemalja“, rekao je Vučić. 

Izrazio je uverenje da će Srpska kuća biti dom, ne samo našim sportistima već i mnogim Srbima koji žive u Parizu.

„Tako da će dolaziti u svoju kuću. Drago mi je što danas možemo da ugostimo ovde i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Vučić je rekao da predstoji teška utakmica naših košakaša sa Amerikancima i da će predsednik Dodik biti na toj utakmici.

Predsednik Vučić je dodao da je sprečen zbog političkih obaveza da prisustvuje toj utakmici.