Vučić: Plate i penzije će rasti, od 1. januara minimalac će iznositi 35.025 dinara

Vučić: Plate i penzije će rasti, od 1. januara minimalac će iznositi 35.025 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras rast plata u idućoj godini od 7 do 8 odsto u javnom sektoru, povećanje minimalne zarade za 9,4 odsto, a penzija za 5,5 procenata. Predsednik je podsetio da će svi penzioneri krajem februada dobiti pomoć od 20.000 dinara.

Vučić je, za B92, kazao da su javne finansije dobre i da to omogućava da plate od 1.januara rastu između 7 i 8 odsto u javnom sektoru.

Predsednik Srbije izjavio je da je dobro što je budžetski deficit manji od projektovanog, za šta je Srbija dobila i pohvale MMF-a, ali da on nije zadovoljan trošenjem novca.

Komentarišući izjavu profesora Miodraga Zeca, koji često kritikuje ekonomsku politiku vlade, a koji je rekao da su ekonomski tokovi povoljniji, pojavio se suficit, a oporavak privrede ide brže od ocekivanog, Vučić je konstatovao da onaj ko je objektivan i racionalan ne može da porekne te rezultate.

Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da će naša zemlja i ove godine uspeti da ostvari priliv direktnih stranih investicija od tri milijarde evra, kao i da u zemlji i regionu niko ne može da ospori objektivne parametre.