Vučić opoziciji: Čekam da me pozovete u Skupštinu, rasturiću vas kao Panta pitu

Vučić opoziciji: Čekam da me pozovete u Skupštinu, rasturiću vas kao Panta pitu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Njujorku ponovio niz kritika na račun opozicije, istakao je da bi bilo pogubno kada bi im neko ostavio državu makar na dan i najavio da će ih u skupštini „rasturiti kao Panta pitu“.

Odgovarajući na pitanja novinara pre zasedanja Generalne skupštine UN Vučić je ponovo govorio o sledu događaja koji su prema njegovom mišljenju doveli do sadašnje situacija na Kosovu, i rekao da oni koji ga kritikuju „koriste temu Kosova, kao što koriste i svaku saobraćajnu nesreću za obračun sa njim“.

On je naveo da se za Kosovo bori u nemogućim uslovima u kojima hoće da sačuva mir, da se oružjem može nešto uraditi samo na kratko.

„A kako ćete da primite plate? Sad biste da se pobijemo, al da ne bude vaše dete, nego tuđe, a prva plata da zakasni biće Vučiću zlikovče“, rekao je Vučić i dodao da je ovo ko zna koja nedelja koju ne provodi sa svojom porodicom, nego mora da radi do kasno.

Najavio je da je spreman da dođe u Skupštini i razgovara i o Kosovu i o litijumu.

„Svaki put sam dolazio i svaki put ih ubedljivo porazio i bio sam u stanju da ih pobedim jer sam se služio argumentima. Čekam da me pozovete u Skupštinu rasturiću vas kao Panta pitu, i to argumentima“, rekao je predsednik Srbije.