Vučić: Očekujem najveće pritiske do sad na Srbiju kako bi uveli sankcije Rusiji

Vučić: Očekujem najveće pritiske do sad na Srbiju kako bi uveli sankcije Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govoreći o situaciji u Ukrajini i neuvođenja sankcija Rusiji rekao da od sledeće nedelje očekuje velike i teške, najteže pritiske dela međunarodne zajednice na Srbiju do sada, kako bi u narednom periodu uvela sankcije Rusiji.

„Situacija u Ukrajini je takva da je sada jasno da ne možete Rusiju lako da pobedite, ne verujem ni da Rusija može da pobedi. Mnogi su očekivali posle Izjumske ofanzive da će Ukrajina sa lakoćom da pobedi i nema ništa od toga. Sada je to sasvim jasno. Zato je važno učvrstiti front protiv Rusije i zato će pritisci na Srbiju biti sve veći, i baš njih briga to što oni i dalje imaju mnogo veću trgovinsku razmenu sa Rusijom nego Srbija“, rekao je Vučić.

Očekuje narednih dana i nedelja, odnosno krajem avgusta i u septembru najteže pritiske do sada, dodajući da će Srbija pokušati da očuva svoju poziciju. 

„Pred nama je najteži period, biće veća gužva nego ikada. Očekujem da će se mnogo toga rešavati u narednih mesec dana. Daćemo sve od sebe da nastavimo da vodimo politiku kakvu vodimo“, rekao je predsednik.