Vučić o razgovorima u Dohi sa emirom Katara o „Er Srbiji“

Vučić o razgovorima u Dohi sa emirom Katara o „Er Srbiji“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Dohi sa emirom Katara šeikom Tamim bin Hamad al Tanijem, predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar, kao i sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom.

Aleksandar Vučić je izjavio da je imao niz bilateralnih susreta, kao i da je razgovarao sa katarskim emirom o saradnji i investicijama.

Kako je naveo, sa njim je razgovarao o skorijoj poseti Srbiji, investicijama, snabdevanju hranom, energetici, a kao posebnu temu, rekao je, izdvojio je Er Srbiju.

„Ono što je najvažnije obavio sam značajan sastanak sa vladarom Katara el Tanijem i to je prvi bilateralni sastanak koji je on imao sa nekim ovde. Viđali smo se na skupovima, ali to je bilo u prolazu“, rekao je Vučić.

Istakao je da su teme razgovora bile i skora uzvratna poseta, snabdevanje hranom, energetika.

Naveo je da Srbija i na planu građevinskih investicija ima puno lokacija u više regiona koje može da ponudi i da je reč o velikim investicijama za koje postoji interesovanje katarske strane, a kao polje saradnje naveo je i investicije u navodnjavanje.

Ranije je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav naveo da ga očekuje uspešan dan u Kataru.

„Već sam imao korisne razgovore sa predsednicom Slovenije i predsednikom Poljske @prezydent_pl . Nadam se veoma dobrim razgovorima sa emirom Države Katar šeikom Tamimom bin Hamad Al-Tanijem, ali i predsednicima i premijerima mnogih afričkih i azijskih zemalja“, naveo je Vučić, koji se danas sastao i sa premijerkom Bangladeša.

Predsednik Srbije učestvuje na Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija , koja se održava danas i sutra u Kataru.

Vučić je ranije rekao da veruje da će u Kataru napraviti dobar posao za Srbiju .