Vučić : Ne očekujem ništa od pregovora u Briselu

Vučić : Ne očekujem ništa od pregovora u Briselu

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić rekao je danas da od razgovara u Briselu ne očekuje ništa, ali da je svaki pomak dobar, a poruke EU u vezi primene dogovorenog ocenio je razumnim.

„Imajući u vidu ostrašćenost albanskih lidera ne možete ništa da očekujete“, podvukao je predsednik Srbije.

Vučić je, na pitanje šta očekuje od današnjih razgovora u Briselu, da li će oni doneti pomak u dijalogu, rekao je da je Beograd uvek spreman na razgovor, i da su razgovori uvek bolji nego kada se ne razgovara.

„Sa Putinom o tri stvari, nadam se najboljem“

Vučić je na pitanje oko cene gasa, oko koga će u Rusiji razgovarati sa predsednikom Vladimirom Putinom, mnogo komplikovano i da će tamo raspravljati tri stvari – cenu, dužinu ugovora i fleksibilnost.

Na pitanje da li postoji šansa da zatraži od Putina cenu gasa van berze, Vučić je kazao da se cena na berzi računa na dnevnom nivou u Holandiji i da je ona danas između 965 i 942 dolara po hiljadu kubnih metara gasa, a da Srbija Rusiji gas plaća 270 dolara.

„Idem u Moskvu ponajviše zbog gasa“

Vučić je najavio da će 24.novembra putuje u Moskvu, gde će se dan kasnije sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, sa kojim će, kaže, ponajviše razgovarati o gasu.