SNS: Osvojena većina u Beogradu i ubedljive pobede u Novom Sadu i Nišu

SNS: Osvojena većina u Beogradu i ubedljive pobede u Novom Sadu i Nišu

Predsednik Srbije i član Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da su naprednjaci osvojili većinu od 63 mandata u Beogradu, od ukupno 110 mandata. SNS je ostvarila ubedljive pobede i u Novom Sadu i Nišu.

Vučić je naveo da je izborna lista okupljena oko SNS-a osvojila 52 odsto glasova u Beogradu, pobedivši u 15 od 17 beogradskih opština. Na konferenciji za medije u sedištu SNS-a, Vučić je rekao da su rezultati u Novom Sadu i Nišu bili izuzetno ubedljivi.

Posebno je istakao da je opozicija u Novom Sadu izašla u dve ili tri kolone, a da je izlaznost bila dobra, 50 odsto. „U Nišu, kao što smo i očekivali, bila je najteža politička utakmica. Ljudi u Nišu će imati većinu sa verovatno tri mandata više, ukupno 32 mandata, dok je 31 potreban za većinu,“ rekao je Vučić.

Dodao je da će njegov predlog predsedniku SNS-a biti da se razgovara o problemima u Nišu, s obzirom na to da je lista grupe građana, koju predvodi doktor Milić, dobila čak 23% glasova. „To je ogroman broj glasova. I to ni na koji način ne osporavamo i moramo da pokažemo poštovanje,“ zaključio je Vučić.

Vučić je naveo i značajne rezultate u opštinama na severu Vojvodine, uključujući Kikindu, Sombor i Sremsku Mitrovicu, gde je SNS osvojila preko 63 odsto glasova.

Što se tiče Beograda, Vučić je rekao da su pobedili u 15 od 17 opština, dok su rezultati u preostale dve opštine još uvek neizvesni.