Vučić nakon sastanka sa Makronom: Važan i sadržajan susret sa prijateljem

Vučić nakon sastanka sa Makronom: Važan i sadržajan susret sa prijateljem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Jelisejskoj palati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Nakon susreta je poručio da su imali važan i sadržajan susret.

Predsednik Aleksandar Vučić je na Instagramu naveo da je imao važan i sadržajan susret sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

„Razgovarali smo o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, ekonomskim i drugim važnim regionalnim i globalnim temama“, naveo je Vučić.

Ranije danas Vučić je rekao da će u subotu više govoriti o ovom susretu, a u intervjuu za RTS je rekao da gleda kako da napravimo neke stvari koje su dobre za očuvanje mira i stabilnosti, a koje ne štete našim vitalnim nacionalnim interesima, a takođe pogoduju i Francuskoj – da bude sigurna da neće imati novo žarište i da se stvari polako rešavaju.

Vučić je podsetio i na susret koji je u Granadi imao sa Makronom nakon Banjske.

„Dugo smo razgovarali i ja to neću zaboraviti predsedniku Makronu, u jednom teškom trenutku za Srbiju kada smo bili pritisnuti sa svih strana. Predsednik Makron je tada izdvojio sat vremena da razgovara sa nama i nije mu to bio problem. To je bilo neposredno posle Banjske, kada se očekivala salva napada. Mislim da Srbija mora to da poštuje i da takav odnos pokaže prema francuskom predsedniku“, rekao je Vučić za RTS.

Predsednik Srbije je rekao i da se nada da ćemo uskoro moći da ugostimo francuskog predsednika u Beogradu

Vučić boravi u Parizu gde je učestvovao na Pariskom mirovnom forumu.