Vučić: Kad bismo uveli sankcije Rusiji, tapšali bi nas po glavi pet-šest dana

Vučić: Kad bismo uveli sankcije Rusiji, tapšali bi nas po glavi pet-šest dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Zapadu ne bi bilo dovoljno i kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji.

Iako smo mnogo puta bili u komplikovanim situacijama, neretko smo govorili da je to bez naše krivice, nekada da, nekada ne, ali ovoga puta sasvim bez naše krivice uvučeni smo u začarani krug iz kog kao da nema izlaza, kazao je Vučić.

On je govorio o tome kako su se o plan Šolc-Makron za Kosovo i Metohiju svi izjasnili, a da ga niko nije ni video, te da je teško raditi kada imamo podeljenu javnost oko nečega što ljudi nisu ni videli.

Ako u jednom trenutku niste na njihovoj strani, onda niste ni na pravoj strani istorije, kaže Vučić.

„Ako vam ona kaže odrecite se Kosova i Metohije, jer jedino tada ćete dobiti neki mali poklon, nećemo reći šta je on, ali biće mali. Padne li vam na pamet da odbijete samoukidanje, onda ste u problemu.“, kaže Vučić.

Vučić je rekao da su pritisci da Srbija uvede sankcije Rusiji „oruđe u pokušaju da se dođe do onoga što je konačni cilj, a to je Kosovo u UN“.

Ne preti niko danas meni kao Aleksandru Vučiću zbog mesta predsednika Srbije, već prete neskriveno celoj našoj zemlji i našem opstanku, zato što ne žele da ova zemlja ostane živi dokaz nečije bahatosti, licemerstva, pogrešne politike, dodaje Vučić i podvlači da bi Srbija „samožrtvovanjem morala da ispravi sve njihove greške i da konvalidira sve ono loše što su napravili pre 2,5 decenije“.

Vučić je rekao i da u „poslednjih 23-24 godine nismo bili u ovako teškoj situaciji, a da nikome ništa nismo uradili“.

„Beograd je poslednjih nedelja poput Kazablanke, kada imamo goste iz Rusije, otkrivamo one iz zapadnih službi koje ih prate u stopu, kada imamo goste sa Zapada, imamo one druge koji ih prate u stopu. To govori ne samo koliko su zainteresovani jedni za druge, već i za ovo parče zemlje koje bismo želeli da sačuvamo“, podvukao je predsednik Srbije.