Vučić iz Londona: U petak će biti potpisan memorandum o razumevanju oko mineralnih sirovina

Vučić iz Londona: U petak će biti potpisan memorandum o razumevanju oko mineralnih sirovina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na samitu Evropske političke zajedice u Londonu imati više važnih bilateralnih sastanaka – sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, predsednikom holandske vlade Dikom Šufom, Švajcarcima, nekima iz regiona.

On je novinarima uoči sastanka rekao da je pitanje kada će se vratiti sutra u Srbiju, gde mora da stigne na večeru sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, sa kojim će u petak od 7.30 imati sastanke.

Rekao je i da očekuje da glavna tema samita u Londonu bude Ukrajina, budući da predsednik te zemlje Volodimir Zelenski dolazi.

 „Da pokažu da neće da popuste, da pokažu jedinstvo. Neki od nas će da ćute i gledaju na sve to i čekamo neku vest“, rekao je Vučić.

Govreći o poseti nemačkog kancelara Beogradu predsednik je rekao da će imati sastanak u četiri oka te da će biti reči o evropskom putu Srbije i političkim odnosima vezano za KiM, stanje u regionu te o razvoju srpske ekonomije kroz Agendu rasta i reformski plan i pridruživanje evropskom tržištu.

Kako je najavio, u petak dolaze i potpredsednik EK, te predsednici EBRD-a, Italijanske razvojne banke i glavni šef Mercedes-Benza te da će uslediti potpisivanje  Memoranduma o razumevanju oko mineralnih sirovina.

  „Vezanih za jedan opšti, generalni okvir, to je što će potpisati Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno sa Evropskom unijom, odnosno Marošem Ševčovićem“, rekao je Vučić.