Vučić: Imena ministara iz SNS biće poznata u nedelju

Vučić: Imena ministara iz SNS biće poznata u nedelju

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će posle sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS u nedelju biti poznata imena kandidata te stranke i onih koje SNS podržava za ministre u novoj Vladi Srbije.

„Možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera, za šta su možda potrebna još 24 sata“, rekao je Vučić novinarima u Leskovcu gde je posetio gradilište fudbalskog stadiona.

Upitan da li to znači da će koalicioni partneri SNS dobiti samo jedno ili dva ministarsta mesta u novoj Vladi, Vučić je kazao da će dobiti „mnogo više“.

„Mi smo mnogo korektniji i darežljiviji“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio i da se, kada je o energetici reč, samo nada da se „ne desi neka sabotaža, kao što se desilo na Severnom toku, jer mi smo se spremili da izdržimo udar ne znam kakva havarija da se desi“,

Vučić je rekao da imamo termoelektrane -toplane (TETO) Novi Sad i manje u Pančevu i Zrenjaninu, koje mogu da proizvedu struju od gasa.

„Ako ne bi bilo gasa, onda bi problem bio veliki“, rekao je Vučić i dodao da smo se spremili da izdržimo udar „ne znam kakva havarija da se desi“.

„Spremili smo se, izračunali koliko mazuta treba lokalnim samoupravama, nabavljamo dodatne količine, sve što može novcem da se plati, uradili smo ono što smo mogli i što se tiče hrane i energenata i nešto spokojnije dočekujem zimu, samo da se ne desi neka sabotaža“, rekao je Vučić.