Vučić dobio poziv kralja Salmana da poseti Saudijsku Arabiju

Vučić dobio poziv kralja Salmana da poseti Saudijsku Arabiju

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamu Dahil Al-Ahmadija i objavio da je sa zadovoljstvom dobio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da poseti Saudijsku Arabiju,

„Važna i velika stvar za Srbiju. Sa zadovoljstvom sam primio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da posetim Kraljevinu Saudijsku Arabiju, uveren da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između Srbije i Saudijske Arabije pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa, pogotovo zato što u ovoj godini obeležavamo 10. godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih odnosa“, naveo je Vučić na društvenim mrežama.

Vučić je dodao da je informisao ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja naKosovu i Metohiji, kao i o celokupnoj situaciji u regionu i istakao da je za Srbiju od ključnog interesaočuvanje mira i stabilnosti, kao i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput Otvorenog Balkana.

Predsednik Srbije iskoristio je priliku da ponovi poziv kralju Salmanu da poseti Srbiju, „siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni“.