Vučić čestitao Dan srpskog jedinstva

Vučić čestitao Dan srpskog jedinstva

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je građanima Srbije Dan srpskog jedinstva, koji se slavi 15. septembra.

„Moramo da slavimo svoju zastavu, svoju crveno, plavo, belu trobojku. Moramo da slavimo naše pretke koji su nam ostavili našu otadžbinu da bismo umeli da cenimo budućnost naših potomaka zbog kojih sve radimo“, poručio je Vučić.

Vučić je, u video-poruci objavljenoj na društvenim mrežama, napomenuo da je sve ono što smo prethodno uradili samo prvo poluvreme.

Vučić je poruku objavio posle nove runde dijaloga u Briselu, a po dolasku u Budimpeštu.

„Nije bio lak dan u Briselu, verujem, u teškim i gotovo nemogućim uslovima ne neuspešan sasvim. Sada smo došli u Budimpeštu na nekoliko sati. Čekaju me razgovori bugarskim premijerom, mađarskom predsednicom, i razume se mađarskim premijerom. Večeras, kasno, vraćam se u Beograd“, naveo je Vučić koji je poruku završio rečima:„Živela Srbija i naš narod!“.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, kada je 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta.

Praznik je prvi put svečano proslavljen 2021. godine u Beogradu na Savskom trgu, kod spomenika Stefanu Nemanji, a prošle godine u Bijeljini.