Vučević: Srbija se neće odreći nijednog izvora snabdevanja gasom koji je dostupan

Vučević: Srbija se neće odreći nijednog izvora snabdevanja gasom koji je dostupan

Srbija će izgradnjom gasovoda do Severne Makedonije dobiti još jednu gasnu intekonekciju, pored one koju već ima sa Bugarskom i kraka gasovoda Turski tok kroz našu zemlju, izjavio je danas u Skoplju premijer Miloš Vučević i istakao da se Srbija neće odreći nijednog izvora snabdevanja gasom koji je dostupan.

„Cilj je da se izradi gasni interkonektor između Srbije i Severne Makedonije. To će biti drugi interkonektor koji naša država ima. Radili smo sa Bugarima, a sada idemo sa prijateljima iz Severne Makedonije. Naravno, mi smo veoma ponosni i na projekat kraka turskog ili južnog toka, kako god hoćete da ga zovete. Da nema tog projekta i da nismo izgradili taj gasovod, Srbija sada ne bi imala prirodni gas“, rekao je Vučević na konferenciji za medije u Skoplju.

Poručio je da se Srbija neće odreći nijednog gasa niti pravca snabdevanja.

„Mi želimo i ruski i azerbejdžanski gas, odnosno svaki izvor koji tržište može da ponudi i koji je dostupan za nas. Mi nemamo luksuz da se odričemo nekog gasa, zato što neko drugi to tako procenjuje. Izvinite, mi vodimo računa o našoj kući. Tako da, sve što je od interesa za Republiku Srbiju, mi ćemo da koristimo“, rekao je Vučević.