Vučević: Patnje našeg naroda na KiM opominju da moramo biti dostojni ideala za koje smo se vekovima borili

Vučević: Patnje našeg naroda na KiM opominju da moramo biti dostojni ideala za koje smo se vekovima borili

Premijer Miloš Vučević, izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izazovi sa kojima se suočavamo nisu ništa manje opasni od onih sa kojima su se suočavali naši preci.

„Patnje našeg naroda na Kosovu i Metohiji, izazvane terorom prištinskog režima, opominju nas da moramo biti dostojni ideala za koje smo se vekovima borili. Uskraćivanje prava na postojanje i opstanak, selektivno i bespravno zatvaranje naših sunarodnika, svakodnevno svedoči o bezumlju privremenih prištinskih institucija. Srbija nikada neće prihvatiti jednostrane i provokativne poteze Kurtija i učiniće sve da živote naših građana zaštiti“, poručio je Vučević.

Čuvajući Srbiju i sve građane Srbije, dodao je premijer, nizom mera koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić nastaviće se borba za očuvanje Kosova i Metohije, očuvanje Srba na Kosovu i Metohiji, poštovanje prava i očuvanje mira.

“I čeka nas puno izazova, dragi prijatelji, na zaštiti i Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Moraćemo mnogo toga da radimo. Ne svađajući se ni s kim, ali tražeći da nas svi uvažavaju kao što mi uvažavamo i moramo da uvažavamo druge. I vas iz Republike Srpske, molim, bez obzira na političke razlike, mora postojati taj zajednički nužni imenitelj, a to je očuvanje Republike Srpske, zavetna obaveza za sve ljude u Republici Srpskoj. Tu ne sme da bude nikakvih političkih razlika i tu nije pitanje popularnosti, nego pitanje ostanka i opstanka“, istakao je Vučević.