Vučević na Saboru na Povlenu: Sveti Justin Ćelijski je naša savest,tu možemo naći put

Vučević na Saboru na Povlenu: Sveti Justin Ćelijski je naša savest,tu možemo naći put

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević koji je danas kao izaslanik predsednika Srbije prisustvovao Povlenskom saboru i otkrivanju spomenika ocu Justinu, ocenio je da je sveti Justin Ćelijski pre svega bio naša savest i da je njegov najveći blagoslov bio taj što je mogao da nas sve zajedno pominje da ne bismo zaboravili Boga.

Spomenik su danas na Povlenskom saboru u Gospojinske dane otkrili premijer Vučević, književnik Matija Bećković i vladika valjevski Isihije povodom značajnog jubileja, 130 godina od rođenja, 45 godina od smrti i decenije od prenosa moštiju Ave Justina, Vučević je istakao da je u traženju odgovora na pitanja je li sveti Justin Ćelijski zaslužio da bude svetac Srpske pravoslavne crkve zato što je bio jedan od najboljih govornika u našoj istoriji koji je svojim besedama učvršćivao veru ili pak zato što je bio bogoljubac i veroljubac jedan od najvećih u našoj istoriji ili pak zato što je držao i održao veru pod progonom i što nije ustukno pred zatvaranjima, maltretiranjima i iživljavanjima, da je istina u svemu tome.

„Ovde je mesto za savetovanje i za mudrost, za odgovore na pitanja koja sebi postavljamo. Ovde je duša bliska prirodi, korenima, veri. Odavde kada krećemo, znamo da ćemo na pravo mesto stići“, rekao je on.