Vučević: Mere države biće usmerene na čuvanje mira i zaštitu Srba na KiM

Vučević: Mere države biće usmerene na čuvanje mira i zaštitu Srba na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će u današnjem obraćanju naciji objasniti šta se dešava na Kosovu i Metohiji kao i šta će država preduzeti povodom tih događanja, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i dodao je da će mere koje će država preduzimati biti usmerene na čuvanje mira i zaštitu Srba na KiM. 

„Predsednik Republike će u 18 časova objasniti šta se tačno dešava, mnogo preciznije, detaljnije, da bi svi građani Republike Srbije dobili kompletnu ili celovitu sliku, da razumemo šta nam se i zašto dešava, šta je cilj toga. Reći će naravno i šta će naša država da preduzima u narodnom periodu“, rekao je Vučević za Jutarnji dnevnik RTS-a.

Dodao je da su odluke o aktivnostima države Srbije sa kojima će večeras izaći Vučić, zajednički stav predsednika Republike i Vlade Srbije.

Čuvajući Srbe na Kosovu i Metohiji, čuvamo celu Srbiju u smislu mira i stabilnosti i daljeg razvoja države, rekao je premijer.

Vučević je naveo da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stalno radi nešto novo i dodatno kako bi isprovocirao Srbe i pokazao im da ne mogu da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji .