Vučević: Kurtijeva izjava pokazatelj da ne mari za ljudske živote

Vučević: Kurtijeva izjava pokazatelj da ne mari za ljudske živote

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je je danas da je izjava premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, da uklanjanje barikada ne može isključiti žrtve, opšta pretnja Srbiji i narodu na KiM i jasna poruka da Kurti ne mari za ljudske žrtve.

Vučević je rekao za RTS da je Kurti u svojoj izjavi poručio da ga ne interesuju ljudski životi kako bi uklonio barikade i dodao da je takva izjava opasna jer pokazuje da Kurti ne odustaje odsprovođenja terora nad Srbima, nasilja i postizanja krajnjeg cilja – da Srbi napuste svoja ognjišta.

Ministar je naveo da je situacija na severu Kosova veoma komplikovana, a da je dodatno usložnjava i izjava ambasadora Nemačke u Prištini Jerna Rodea da se barikade morajuukloniti do 25. decembra, dodajući da je to scenario koji nas ne vodi u smirivanje tenzija, već u haos.

„Srbija mora da nastavi sve što je do nas u kontekstu diplomatskih kontakata i razgovora i moramo da se rukovodimo racionalnim rezonima kako ne bismo napravili neku grešku“, kazao je Vučević.