Vesić na Bledu predstavio planove za povezivanje sa susednim zemljama u transportu

Vesić na Bledu predstavio planove za povezivanje sa susednim zemljama u transportu

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić danas je na Bledu predstavio planove povezivanja Srbije sa susednim zemljama u okviru prvog SEUDR PO16 ministarskog sastanka o unapređenju regionalne saradnje u oblasti transporta u Dunavskom regionu.

Vesić je u izjavi za Tanjug naveo da je predmet razgovora bilo povezivanje Istočnog Mediterana sa Zapadnim Balkanom i novi koridori Evropske unije, koji uključuju i zemlje koje nisu njene članice.

„Mi zaista verujemo da ukoliko Evropa želi da bude konkurentna sa drugim zemljama ona mora naprosto ceo kontinent da razvija, a upravo je saobraćaj motor razvoja“, rekao je Vesić, koji je u zvaničnoj poseti Sloveniji. Ističe da je Srbija predstavila svoje projekte i planove povezivanja sa svim susednim zemljama.

„Očekujemo dalju podršku Evropske unije. Ona je do sada uložila više od milijardu evra bespovratnih sredstava kada je u pitanju saobraćaj u Srbiji, računajući poslednji grant koji smo dobili za izgradnju brze pruge Beograd – Niš u iznosu od 610 miliona evra“, kazao je Vesić.