Vesić: Izgradnja infrastrukture znači razvoj Srbije

Vesić: Izgradnja infrastrukture znači razvoj Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da izgradnja javne infrastrukture znači razvoj Srbije i da će, samo do kraja ove godine, biti izgrađeno 85 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica.

Govoreći na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta za ovu godinu, Vesić je rekao da je tačno da nemamo dovoljno razvijenu putnu mrežu u odnosu na zemlje srednje i zapadne Evrope, i da zato gradimo puteve.

„Završićemo 54 km brze svabraćajnice do Loznice. Završićemo skoro 30 km autopute između Kruševca i Vrnjačke banje. Završićemo 5,8 km do Valjeva, to već u oktoboru. Završićemo obilaznicu oko Gornjeg Milanovca 9,5 km u narednih desetak dana. Kompletna trasa do Požege sa tunelom Munjino Brdo biće puštena do 1. juna“, naveo je Vesić.

Dodao je da će uskoro Požarevac biti spojen sa auto-putem Beograd-Niš, a da će do septembra sledeće godine, pre roka, biti završen kompletan Dunavski koridor.

Onima kojima smatraju da su to nepotrebne investicije, Vesić je poručio da pitaju gradjane Trstenika, Vrnjačke banje, Požarevca i Loznice da li su im ti putevi potrebni ili ne.

On je naglasio da je budžet njegovog Ministarstva za ovu godinu iznosio 2,3 milijarde evra, a da je budžet Ministarstva građevinarstva, saobraća i infrastrukture 2012. bio 205 miliona evra.