Veselinović o prioritetima nakon izbora: Ulaganje u javni prevoz i rešavanje problema zagađenja

Veselinović o prioritetima nakon izbora: Ulaganje u javni prevoz i rešavanje problema zagađenja

Kandidat za gradonačelnika liste „Biramo Beograd“ Dobrica Veselinović izjavio je danas da će prioritet te liste ukoliko pobedi na izborima biti rešavanje problema saobraćaja kroz ulaganje u javni prevoz, kao i rešavanje problema zagađenja u Beogradu investiranjem u energetsku efikasnost.

On je novinarima nakon glasanja u Vrtiću „Zeka“ na Novom Beogradu na biračkom mestu broj osam, na koje je došao u pratnji supruge i ćerke, rekao da kao što su iznosili i u izbornoj kampanji, među prioritete liste koju predvodi je i ulaganje u zdravstvenu zaštitu.

Među prioritetima liste „Biramo Beograd“, ukoliko pobedi na izborima, kako kaže Veselinović, biće i otvaranje i revizija svih štetnih ugovora koji su potpisani u prethodnom periodu.

On je naveo da i u obrazovanju postoji dosta problema, podsećajući da  Beograd ima hroničan problem godinama sa nedostatkom mesta u gradskim vrtićima. 

„Nismo ulagali dovoljno u javnu infrastrukturu, nego smo subvencionisali privatne vrtiće, što svakako jeste jedna interventna mera, ali nekako nije održiva“, rekao je Veselinović.

Kako je naglasio, Beograd je jedan od najzagađenijih gradova u svetu i potrebno je subvencionisanje ljudi koji koriste individualna ložišta, da pređu na bolje izvore grejanja.

„To su neka četiri glavna programska prioriteta na kojima smo mi insistirali i oko kojih smo vodili ovu, ja bih rekao, dosta tešku kampanju“, kazao je kandidat za gradonačelnika liste „Biramo Beograd“.

Na pitanje o budućoj saradnji sa pokretom Kreni-Promeni, Veselinović je kazao da lista „Biramo Beograd“, taj pokret smatra za opoziciju i da će sa njima sarađivati, jer su to činili “i u prethodnom periodu kroz različite borbe širom grada“.

„Videćemo kako će taj pokret proći na izborima“, kazao je on.

Veselinović je na pitanje koliko je deo opozicije što bojkotuje izbore oštećen za eventualno dobijanje vlasti u Beogradu, rekao da sve zavisi od toga kolika će biti  izlaznosti.

„Meni je žao što su naše kolege odabrale taj put. U ovom trenutku se faktički samo razlikujemo sa njima oko toga kako je u Beogradu trebalo nastupiti. Kao što znate u većini ostalih gradova, opozicija izlazi ujedinjeno i to će biti stvar evaluacije, razgovora i analize posle trećeg juna“, rekao je Veselinović.

On je dodao i da je bilo veoma važno da građani danas izađu na birališta i izaberu u kakvim mesnim zajednicama, ulicama, blokovima, opštinama, ali i gradovima će živeti u naredne četiri godine. 

Naglasio je i da se nada da će ovoga puta izborni dan proteći u miru, bez mnogo nepravilnosti i da ćemo rezultate imati jako brzo.