Tepić poručila Ani Brnabić: Zakažite sednicu o litijumu, niste tviterašica

Tepić poručila Ani Brnabić: Zakažite sednicu o litijumu, niste tviterašica

Umesto što pratite polemike oko projekta “Jadar” i odgovarate ovim epom punim laži, zašto ne zakažete sednicu o litijumu, upitala je večeras potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić predsednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić koja je ranije danas komentarisala polemiku koja se vodi oko ovog projekta.

„Slobodno pročitajte i ovo što su vam napisali. Niste vi tviterašica, nego predsednica Narodne skupštine. Ponašajte se, u skladu s tim“, napisala je Tepić na mreži Iks.

Podsetimo, predsednica Skupštine Ana Brnabić ranije danas je napisala na mreži Iks da danima prati polemiku oko projekta „Jadar“ i pitanja da li će Srbija iskoristiti svoju „naftu 21. veka“ ili neće.

„Da li ćemo u ovom veku uvoziti baterije koje će pokretati apsolutno sve u narednih 100 godina – od električnih automobila do energetskih postrojenja, ili ćemo te baterije, vozila, sisteme za skladištenje električne energije, i sve ostalo u tom lancu vrednosti izvoziti u celu Evropu i veći deo sveta“, napisala je Brnabić.

„Dakle, polemika je – da li ćemo mi biti proizvođači i izvoznici, a što će Srbiju učiniti bogatijom, uticajnijom, zemljom sa platama i penzijama koje su iznad proseka EU, ili ćemo biti jedna od stotine zemalja širom sveta koje će u potpunosti zavisiti od uvoza – pre svega baterija, a onda posledično i svega ostalog. To je ključno pitanje, jer ako govorimo o aspektu životne sredine, jasno je da će čitava Evropa, uz sve domaće stručnjake, voditi računa da se ovaj projekat izvede u skladu sa najstrožim standardima zaštite životne sredine. Logika je tu prosta i jednostavna – ako nije u skladu sa najstrožim standardima životne sredine, ako projekat nije ekološki održiv – ni te baterije neće imati nikakvu vrednost, a to nikome ne ide u prilog“, dodala je ona.