Tadić: Razgovaramo sa Aleksićem, želimo na listu „Srbija protiiva nasilja“

Tadić: Razgovaramo sa Aleksićem, želimo na listu „Srbija protiiva nasilja“

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da ta stranka želi da bude na predizbornoj listi „Srbija protiv nasilja“ jer je važno „ponovo postaviti standarde politike u Srbiji“.

„Postoji prostor da ‘Srbija protiv nasilja’ – a to je jedna od važnih poruka: da je Srbija protiv nasilja u svakom smislu, ne samo unutrašnjem već i spoljašnjem, trpeli smo ga godinama – napravi koherentnu politiku i da imamo unutrašnji dogovor“, rekao je Tadić, bivši predsednik Srbije, u emisiji RTV „Pravi ugao“.

Podsetivši da je njegova stranka van parlamenta, on je, potvrđujući pisanje medija, rekao da SDS vodi „organske razgovore“ sa Narodnim pokretom Srbije Miroslavom Aleksića o budućoj saradnji, i da Aleksić „ima ideju da SDS učestvuje na toj listi“.

Međutim, dodao je da ne želi da kalkuliše dok se ti pregovori ne dovrše.

Rekao je da će SDS u svakom slučaju nastupati kao opozicija Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci.

Po rečima Tadića, važno je kakav je unutrašnji sporazum stranaka koje su u koaliciji: „One ne moraju izaći u javnost sa svime, ali moraju znati ‘crvene linije’ među sobom, to su takozvani kodeksi. U suprotnom, te koalicije se brzo rasturaju“, rekao je Tadić.