Stefanović: Teški dani pred Srbijom kako narod ne bi gladovao i smrzavao se

Stefanović: Teški dani pred Srbijom kako narod ne bi gladovao i smrzavao se

Srbija se suočava se sa teškim danima, kakve nismo imali u proteklih 20 godina, danima borbe za opstanak, očuvanje i budućnost Kosova i Metohije, mira, stabilnosti i ekonomije, kako nam narod ne bi gladovao, niti se smrzavao, ni oskudevao u bilo čemu, poručio je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Stefanović, koji je prisustvovao obeležavanju Dana Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik, istakao je da se na svetskom, globalnom nivou dešavaju tektonske promene.

Izazovi, rizici i pretnje, koji se kreću od klasičnih vojnih sukoba u kojima se primenjuju i hibridni i tradicionalni načini ratovanja, u kojima je sve vidljiviji značaj savremene tehnike i tehnologije, do teško upravljivih energetskih, ekonomskih i svih drugih kriza, u današnjem međuzavisnom svetu sve su brojniji i sve komplikovaniji za prevazilaženje, ukazao je on.

„Dani koji nam slede podrazumevaju odbranu, odnosno očuvanje svega što smo postigli, zahtevaju mudrost, hrabrost i ogromnu energiju da bismo se izborili sa svim krizama i izazovima, naveo je Stefanović“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je rekao da je zadovoljan što u složenim vremenima Srbija ima snažnu, savremeno opremljenu, naoružanu i pre svega, dobro obučenu vojsku.

Povodom Dana Škole nacionalne odbrane uručene su plakete predstavnicima Komande za obuku, Četvrte brigade Kopnene vojske i Rečne flotile, najboljim polaznicima Osnovnog komandno-štabnog kursa dodeljeni su satovi, a istaknutim pojedincima nagrade, dodaje se u saopštenju.