SSP: Funkcioner SNS u Barajevu pretukao lekara Hitne pomoći

SSP: Funkcioner SNS u Barajevu pretukao lekara Hitne pomoći

Predsednik barajevskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Srđan Dragović tvrdi da je Milan Dimitrijević, funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) u Barajevu, zajedno sa prijateljima, pretukao Nikolu Krcunovića, dežurnog lekara Hitne pomoći, pošto je pružio prvu pomoć čoveku sa posekotinama.

Dragović, u pisanoj izjavi, navodi da je to samo još jedan dokaz da niko nije bezbedan dok je na vlasti ovaj „siledžijski režim“.

“Svaki dobronamerni stanovnik Barajeva zna da ovo nije ni prva, a da neće biti ni poslednja žrtva nekog oblika nasilja od strane partijskih kadrova i njihovih batinaša”, naglasio je Dragović.

On smatra da je neophodno da se sprovedu mere za zaustavljanje nasilja koje davi Barajevo, Beograd i Srbiju.

“Zahtevamo od tužilastva i policije da brzo i efikasno obave svoj posao kako bi nasilnici bili adekvatno kažnjeni, a javnost istinito informisana, iako znamo da u zarobljenoj državi, kakva je nažalost moja Srbija danas ne postoji pravda za žrtve naprednjačkog nasilja”, zaključio je Dragović.

Kako piše Blic , doktor Hitne pomoći N. K. (43) dobio je batine u jednom restoranu kod Barajeva prethodne večeri.

Nezvanično, on je sa ekipom došao zbog poziva da se jedan gost povredio. Međutim, čim su pristigli, opkolila ih je grupa pijanih mladića.

Nekoliko puta pesnicama su udarili doktora N. K. On je primljen u Urgentni centar gde su mu konstatovane lake telesne povrede, piše Blic.

Telegraf piše da je policija uhapsila M. D. (30), a da se za ostalim nasilnicima traga.