Irena Živković: Boru nedostaju medicinski radnici, vlast odbija predloge ppozicije

Irena Živković: Boru nedostaju medicinski radnici, vlast odbija predloge ppozicije

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Irena Živković izjavila je da gradu Boru nedostaje veliki broj medicinskih radnika, a predstavnici vlasti u lokalnom parlamentu godinama odbijaju da razmotre predloge opozicije kako bi se rešio ovaj problem.

Živković je na konferenciji za novinare u Boru, prenosi SSP u saopštenju, istakla da u ovom gradu postoji samo jedan ortoped, jedan dečji pulmolog za ceo region, jedan transfuziolog, dok anesteziolozi, radiolozi i lekari urgentne medicine nedostaju.

„Više od dve godine predlažemo gradskim odbornicima da se investira u još jednu ekipu hitne pomoći, da se borskim studentima medicine daju veće stipendije i da im se plate specijalizacije uz uslov da nakon toga četiri godine rade u Boru. Takođe, predlažemo da se stanovi u vlasništvu grada ustupe lekarima koji bi možda došli da rade u Boru“, rekla je Živković.

Dodala je da su svi predlozi opozicije do sada odbijani od strane vlasti. „Svakog puta su odbornici vlasti odbijali naše predloge. Nadam se da je sada i njima jasno da u Skupštini grada moraju zastupati građanske, a ne partijske interese, jer posledice osećaju i oni. Posledice loše politike u zdravstvu osećamo svi, nijedna bolest ne pita za člansku kartu“, navela je Živković.

Na konferenciji je govorio i otac, čija ćerka, kako tvrdi, nije mogla da bude pregledana posle epi napada, jer EEG aparat u borskoj bolnici već dve godine nije ispravan. Takođe, nije mogao da dobije uput za Zaječar, jer je dežurna lekarka – neurolog „ispunila svoju kvotu za izdavanje uputa“.