SSP će tužiti direktora EDB-a zbog navoda da ta stranka ne plaća struju

SSP će tužiti direktora EDB-a zbog navoda da ta stranka ne plaća struju

Predsednica zvezdarskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Tijana Šerbula saopštila je da će podneti krivične prijave protiv direktora Elektrodistibucije Beograd Ivana Ivića i drugih članova komisije tog preduzeća zbog iznošenja u javnost neistinitih tvrdnji da za prostorije stranke u toj beogradskoj opštini nije plaćen račun za struju.

Šerbula je objasnila da je iz dokumentacije jasno da je SSP lokal iznajmila u novembru 2023, a da vlasnik nije prijavio i plaćao struju od 2019. godine.

„Iako je iz ugovora i izjave vlasnika jasno da je plaćanje struje bila njegova, a ne obaveza SSP-a, EDB nastavlja da tereti i javno proziva našu stranku, umesto da svoja potraživanje naplati od vlasnika lokala“, istakla je Šerbula u saopštenju.

Dodala je ceo slučaj prati kampanja, kako je navela, u „Vučićevim tabloidima“, na čelu sa Informerom, kojima su prosleđeni lažni podaci.

„Svima koji su uključeni u ove nezakonite postupke koji imaju za cilj diskreditovanje Stranke slobode i pravde, obećavamo da će odgovarati pred nadležnim organima i to će biti opomena svima da se ovakvi postupci nikada više ne ponove“, navela je Šerbula u saopštenju.