SRS: Mihajlović je odgovorna za energetski kolaps, mora odmah da bude smenjena

SRS: Mihajlović je odgovorna za energetski kolaps, mora odmah da bude smenjena

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da je za energetski kolaps koji je zadesio Srbiju odgovorna ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i da zbog toga više ne može ostati na toj funkciji.

„Mihajlović kao resorni ministar je odgovorna zbog toga što pre zime nije obezbedjena dovoljna količina uglja za termoelektrane. Odgovorna je i zato što nije na vreme prekontrolisala stanje u elektroprivredi, već se umesto toga zamajavala vetrenjačama i solarnim panelima“, navodi se u saopštenju SRS.

SRS je naglasila da je Mihajlović odgovorna i zbog toga što nije kontrolisala redovne izveštaje, odnosno što ih nije tražila ako nisu na vreme dostavljani. „Odgovorna je i za višegodišnji v.d. status generalnog direktora Javnog preduzeća ‘Elektroprivreda Srbije’. SRS smatra da Mihajlović, kao ministar na čelu resora u kojem je došlo do kolapsa, mora odmah da bude razrešena, kad već nije podnela ostavku, što bi bila normalna reakcija“, dodaje se u saopštenju.

SRS je zahtevala od premijerke Srbije Ane Brnabić da odmah u Skupštini Srbije pokrene postupak za razrešenje Mihajlović sa mesta ministra.