Vulin: Skup „Nesvrstani 2021“ u Beogradu obezbeđivaće 3.000 policajaca

Vulin: Skup „Nesvrstani 2021“ u Beogradu obezbeđivaće 3.000 policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su svi angažovani pripadnici MUP spremni za početak manifestacije „Nesvrstani 2021“ i da će svaka delegacija koja bude boravila u Beogradu 11. i 12. oktobra biti čuvana i zaštićena u skladu sa svim protokolima. „Manifestacija ‘Nesvrstani 2021’ biće organizovana i obezbeđena na najvišem nivou“, rekao je Vulin nakon obilska Operativnog štaba u Jedinici za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata koji je formiran povodom manifestacije „Nesvrstani 2021“, saopštio je MUP.

On je zamolio građane Beograda da pokažu ono gostoprimstvo i ljubaznost: „Neka naši gosti požele da se vrate u Beograd“.

Komandant Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata Dejan Stefanović istakao je da pripadnici MUP potpuno spremno dočekuju početak manifestacije i da će na poslovima obezbeđenja biti angažovana 3.243 pripadnika MUP, dodavši da se očekuje dolazak 117 delegacija sa 572 člana.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov poručio je građanima da će saobraćajna policija 11. i 12. oktobra učiniti sve da zastoji u saobraćaju budu minimalni kako se ne bi remetio svakodnevni život građana.

Arisić je naveo da će u ponedeljak i utorak biti kratkotrajnih obustava saobraćaja u pojedinim ulicama, pre svega u okolini Sajma i mosta Gazela.