SDS traži ponavljanje izbora na svim nivoima

SDS traži ponavljanje izbora na svim nivoima

Socijaldemokratska stranka podržala je zahteve za ponavljanjem izbora na svim nivoima i naglasila da od prvog trenutka učestvuje u protestima protiv izborne krađe.

„Svom snagom podržavamo građane koji se u protestima ispred RIK-a bore protiv krađe svojih glasova i posebno mlade koji su glasno i hrabro stali u odbranu demokratije. Takođe, još jednom i ovim putem prihvatamo javno upućeni poziv predstavnika liste Srbija protiv nasilja na sastanak povodom dalje koordinacije borbe opozicije protiv prekrajanja izborne volje građana“, kaže se u saopštenju.

Ova stranka pozdravlja međunarodne institucije koje su u svojim ocenama i izveštajima konstatovali neregularnosti izbora u Srbiji i izvestili i međunarodnu javnost.

„Smatramo da su izbori ne samo pokradeni manipulisanjem fiktivnim i fantomskim glasačima i drugim vidovima krađe, već se krađa odigravala i pre izbornog dana time što su izborni održani u okolnostima u kojima nisu postojali uslovi za fer i slobodne izbore. Podsećamo da smo već prvog dana protesta pozvali na ponavljanje izbora ne samo u Beogradu, već i na republičkom i pokrajinskom nivou. Nefer uslovi su uticali na izborne rezultate na svim nivoima, a drastične nepravilnosti tokom izbornog procesa su uočene ne samo u Beogradu, već i širom Srbije. Zbog toga smo odmah izašli sa stavom da je jedino smisleno tražiti ponavljanje izbora na svim nivoima“, dodaje se u saopštenju.