Predsednik Vučić poslao pismo i „zahvalnicu“ penzionerima

Predsednik Vučić poslao pismo i „zahvalnicu“ penzionerima

Penzionerima ovih dana stižu pisma od predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojima im se zahvaljuje na podršci, najavljuje rast penzija, ali ističe da su pred Srbijom važne odluke.

U pismu u koje je N1 dobio od čitalaca, Vučić pored ostalog navodi da im se posebno zahvaljuje za podršku koju su pružali svojoj zemlji u trenucima kada su, kako kaže, mnogi okretali glavu od nje i da je ponosan što može da im konačno saopšti da će penzije da rastu najmanje istom brtinom kao i plate.

„Ovih dana dobićete prvu oktobarsku povišicu od 5.5 procenata, a već od januara dodatnih 14.8 procenata što ukupno (kumulativno) iznosi 21.1 posto. Od januara 2022. godine do januara 2024. godine zajedničkim radom i velikim trudom obezbedili smo da ukupan rast penzija bude 56.1 posto. To je največi rast penzija u istoriji Srbije i gotovo dvostruko viši od stope inflacije“, naveo je Vučić u pismu.

Vučić penzinere podseća da će im „u danima koji su pred nama“ biti isplaćena i jednokratna pomoć od 20.000 dinara.

Predsednik je zahvalio najstarijim građanima na „svakoj kritici i podršci koju su mu pružali“.

„Ipak, pred nama su važne odluke. Ne smemo da uništimo sve što smo stvorili, već ćemo i u narednom periodu morati zajednički da donosimo odgovorne odluke, biramo one ljude koji će da brinu o svakome od nas, o našoj Srbiji“, završio je Vučić pismo.