Potpisan sporazum o ekonomskom partnerstvu Srbije i UAE

Potpisan sporazum o ekonomskom partnerstvu Srbije i UAE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamed bin Zajed al Nahjan prisustvovali su potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu dve države u Beogradu.

Vučić je nakon današnjeg sastanka sa predsednikom UAE , koji boravi u radnoj poseti Srbiji izjavio da je ona otvorila „jedno novo poglavlje u odnosima Srbije i UAE, koje donosi dobre projekte“.

„Ovaj Sporazum je ujedno i simbol odličnih odnosa između Srbije i UAE, utemeljenih na opravdanom poverenju koje se gradilo godinama i u teškim vremenima i koje će nastaviti da se nadograđuje i u onim dobrim, koja tek dolaze“, napisao je srpski predsednik na Instagramu.

Dodao je i da je sa Zajedom razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, saradnji u oblasti vojne industrije, poljoprivrede, energetike i veštačke inteligencije i jačanju razmene u sferi nauke i inovcija, medicine i razvoja novih tehnologija.

„Ljudi koji iskreno vole našu Srbiju razlikuju se od drugih upravo po tome što sa nama dele iskrenu radost zbog uspeha, u kojem su i sami dobrim delom učestvovali davanjem podrške i verom u našu zemlju i ljude, kada je to bilo teško ili gotovo nezamislivo“, napisao je Vučić.

Srpski predsednik je ranije danas dočekao Bin Zajeda na na aerodromu Nikola Tesla nakon čega je izjavio da on u Srbiji „ima svoju drugu kuću“.