Poslanik Dveri: Vlast da ne povlači elemente državnosti sa Kosova i Metohije

Poslanik Dveri: Vlast da ne povlači elemente državnosti sa Kosova i Metohije

Narodni poslanik i predsednik Izvršnog odbora Dveri Borko Puškić pozvao je vlasti Srbije da „ne pristaju na ucene Zapada i ne povlače elemente državnosti sa Kosova i Metohije, jer bi tim potezima istovremeno bio ugrožen i opstanak Srba i opstanak Srbije u najjužnijem delu zemlje“.

„Dok je glavna vest u svim medijima organizacija tzv. Evroprajda, srpski narod na Kosovu i Metohiji strepi od novih poteza separatističkih vlasti u Prištini, koje uz podršku zapadnih okupacionih snaga izbijaju ciglu po ciglu iz temelja srpske državnosti u našoj južnoj pokrajini“ rekao je Puškić u saopštenju za javnost.

On je optužio „režim u Beogradu da za to vreme priznavanje dokumenata lažne države Kosovo predstavlja kao veliku diplomatsku pobedu“.

„Pozivamo Srbe iz AP Kosovo i Metohija da ne odlaze u centre za preregistraciju na šta ih tzv. prištinske vlasti upućuju, a naša vlast prećutno motiviše, već da odbiju ovaj ultimatum i time nateraju srpske vlasti da prekinu dvodecenijski postupak puzajućeg priznanja KiM i konačno stanu u zaštitu Srba i Srbije na Kosmetu“, zaključio je Puškić.