Poslanici raspravljaju o ministru unutrašnjih poslova

Poslanici raspravljaju o ministru unutrašnjih poslova

Iz trećeg pokušaja obezbeđen je kvorum za početak sednice Skupštine na čijem je dnevnom redu predlog dela opozicije za izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić odložio je početak sednice koja je bila zakazana u 10 časova za sat vremena zbog nedostatka kvoruma. U sali je bilo prisutno 66 poslanika, odnosno nije bilo 84 poslanika koliko neophodno za početak rasprave. Posle pauze od sat vremena u sali je bilo 167 poslanika i obezbeđen je kvorum za rad.

Orlić je i juče odložio raspravu o Gašićevoj smeni, najpre za sat vremena, a onda i za danas, takođe zbog nedostatka kvoruma. Sednicu Narodne skupštine tražila je opozicija, njih 84, a 61 poslanik opozicije je tražio Gašićevu smenu.

On je rekao da je poslanika opozicije još manje nego što je bilo juče.

„Izgleda neću imati izbora nego da ja molim većinu da obezbedi koliko je potrebno poslanika za kvorum, jer vas ne može da se skupi ni pedesetak, čak ni onoliko koliko ste imali potpisa za ovu tačku. Izvanredan ste odnos pokazali prema Narodnoj skupštini i prema građanima ove zemlje“, rekao je Orlić.

Sednicu na kojoj treba da se raspravlja o izglasavanju nepoverenja Gašiću tražila je opozicija, a ovlašćeni predlagač je šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Smena Bratislava Gašića jedan je od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“.