Poslanici nastavili raspravu o Gašiću, premijerka na sednici Skupštine

Poslanici nastavili raspravu o Gašiću, premijerka na sednici Skupštine

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad raspravom o predlogu za glasanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislava Gašića

Biljana Đorđević iz „Ne davimo Beograd – Zeleno levi klub“ kaže da traže političku odgovornost.
“Meni je jasno da vlast ne razume koncept političke odgovornost, ali je građani razumeju. Samo demokratsko društvo može biti odgovorno društvo“, navela je Đorđevićeva.
Prema njenim rečima, razlozi za smenu Bratislava Gašića tiču se “sveobuhvatnog stanja i zloupotreba bzebednosnog sistema, ali i reagovanja, odnosno nereagovanja u vezi sa tragedijama u Ribnikaru i Mladenovcu“.

U raspravi je prvi imao reč Milija Miletić iz poslaničke grupe Za pomirenje SPP-USS-DSHV. Kaže da Bratislav Gašić zaslužuje podršku tog kluba i da zbog situacije na KiM moramo biti složni.

Sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić konstatovao je na početku sednice da ovlašćeni predlagač, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, nije prisutan.

Brnabić je tokom rasprave prošle nedelje o predlogu za glasanje nepoverenja članu vlade rekla da neće predložiti smenu ministra Gašića, jer je radio ozbiljno i posvećeno, te da nema odgovornosti za tragedije koje su se dogodile.

Rasprava o Predlogu za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću počela je u četvrtak, 15. juna, kada je predlog obrazložio šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić.