Ponoš: Vučić i Kurti su „jin i jang“ kosovske nesreće

Ponoš: Vučić i Kurti su „jin i jang“ kosovske nesreće

Lider stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš izjavio je za Nova.rs da je Aleksandar Vučić u Brisel“prihvatio sve što je od njega traženo, uz uslov da ne potpiše na istom papiru zajedno sa Aljbin Kurtijem“.

„Prvu varijantu je već primenio u Briselu i Ohridu, a drugu je uvežbao na hoklici potpisujući Vašingtonski sporazum. Sve glumeći da poštuje Ustav. To u stvari znači da Vučić prihvata „de facto“ priznanje, a za „de jure“ neka pojure nekog drugog“, ocenio je Ponoš i podvukao da se to odnosi i na Statut o Zajednici srpskih opština.

On navodi da je Kurti „u stvari spasao Vučića“.

„Pokušao je da ga ponizi insistiranjem da Vučić ipak ceremonijalno potpiše taj papir, koji su inače načelno prihvatili, iako je znao da ovaj to ne sme. Oni su „jin i jang“ kosovske nesreće. Kao da su se svećom tražili dok se nisu našli i pali u zagrljaj jedan drugome. Jedan bi da potpiše, drugi neće, a obojica izvrdavaju impementaciju“, poručuje Ponoš.

On ističe da je Vučiću ipak stalo da se nešto, kako navodi, „porodi iz tog bizarnog odnosa“.

„Trudiće se da već u narednih dve nedelje napravi neke konstruktivne korake. Korist od tih koraka naravno neće imati Srbija.Vučiću je to samo investiranje u evropsko gledanje kroz prste na njegove izborne manipulacije, a privremeno i na brljotinu u Banjskoj. Ništa novo. Čekam da vidim po kom kriterijumu će regrutovati Srbe u Organe ZSO – Skupštinu, savet, komitet, ko će biti CEO… sad kad su Radoičić i ekipa na službenom putu“, zaključuje Ponoš za Nova.rs.