Ponoš: Netačna izjava Gašića o ubici Olivera govori da se vodi pogrešna istraga

Ponoš: Netačna izjava Gašića o ubici Olivera govori da se vodi pogrešna istraga

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je da je dobro što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio Nemačkoj, ali da bi trebalo da se izvini i porodici ubijenog političara Olivera Ivanovića.

Ponoš je agenciji Beta kazao da izjava ministra policije Bratislava Gašića da Nemačka čuva ubicu Olivera Ivanovića, koja se pokazala netačnom, govori da Srbija vodi pogrešnu istragu o ubistvu srpskog političara s Kosova i Metohije.

„Kad je već ustanovljeno da Gašićeva izjava nije tačna, dobro je što se Vučić izvinio Nemačkoj, ali bi trebalo da se izvini i porodici Olivera Ivanovića i građanima Srbije. Gašićeva izjava navodi svakog od nas da se zapita da li vlast išta istražuje ili sve zna a neće da saopšti jer je za Oliverovo ubistvo kriv neko ko je njima vrlo blizak ili oni sami“, rekao je predsednik stranke SRCE.

Kako je dodao, „ako nije istina da Nemačka čuva i štiti ubice Olivera Ivanovića, onda vlast mora da kaže šta je istina“. „Oliverova porodica zaslužuje istinu posle već pet i po godina od ubistva“, naglasio je Ponoš.

Na pitanje Bete da li su ljudi iz vrha bezbednosnih sektora izgubili kredibilitet nakon netačnih optužbi da nemačke tajne službe čuvaju ubice Olivera Ivanovića, Ponoš je kazao da niko iz Vučićevog okruženja ne zaslužuje i nije sposoban da vodi službe u sektoru bezbednosti.

„Najveća pretnja nacionalnoj bezbednosti Srbije je upravo Vučićev sastav Saveta za nacionalnu bezbednost“, smatra on.