Taker Karlson komentariše kandidovanje kao Trampov potpredsednik

Taker Karlson komentariše kandidovanje kao Trampov potpredsednik

Bivši voditelj Foks njuza Taker Karlson nije isključio mogućnost da 2024. postane potpredsednički potpredsednik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, sugerišući da će mu biti potrebna Božija direktiva da preuzme posao ako mu se ponudi.

Karlson, koji je privukao milione gledalaca na svoj kanal na Ks (bivši Tviter) otkako ga je Foks otpustio u aprilu, dao je svoje komentare u četvrtak uveče kao odgovor na medijski izveštaj da je on potencijalni kandidat za potpredsednika koga favorizuje bivša prva dama Melanija Tramp. Upitan o izveštaju nakon što je održao govor na događaju u Vašingtonu, Karlson je rekao: „Bog bi morao da viče na mene veoma glasno“ da prihvati takvu ponudu.

Nezavisni medij Semafor prvi je izvestio o Carlsonovom odgovoru. Politički komentator je primetio da on zaista ne poznaje prvu damu. On je više puta insistirao da nema interesa da se kandiduje za izbornu funkciju. „Da se ​​od, kao, dobro plaćenog šizofrenika sa ulice, pretvorite u, kao, političara – to je nekako teško zamisliti“, rekao je on u četvrtak. Međutim, Semafor je izvestio, publika je klicala kada nije u potpunosti isključio mogućnost da se pridruži Trampovoj listi za 2024.

Akios je u četvrtak izvestio da se bivša prva dama zalagala za to da njen muž izabere Karlsona za svog kandidata. „Ona misli da bi Karlson bio moćan produžetak njenog muža na sceni“, navodi se u saopštenju, pozivajući se na neidentifikovanu osobu blisku Trampu.

Tramp se izjašnjava kao, daleko i daleko, vodeći republikanski kandidat koji će se suočiti sa aktuelnim demokratom Džoom Bajdenom na predsedničkim izborima sledeće godine. On se takođe suočava sa 91 optužbom za krivična dela u četiri odvojena krivična slučaja koje su podneli tužioci u Vašingtonu, Njujorku, Floridi i Džordžiji.

Karlson je rekao da je postao strastveni pristalica Trampa nakon što je FBI prošlog leta izvršio raciju u kući bivšeg predsednika na Floridi. On je obećao da će glasati za Trampa i voditi proteste ako bivši predsednik bude osuđen za zločin i zatvoren: „Ne možete dozvoliti režimu, predsedniku Sjedinjenih Država, Ministarstvu pravde da izbace favorita iz trke. Ne možete to da uradite.“

Drugi potencijalni kandidati za potpredsednicu Trampa su senatorka Džej Di Vens, guvernerka Arkanzasa Sara Hakabi Sanders, guvernerka Južne Dakote Kristi Noem, predstavnica Bajron Donalds, predstavnica Mardžori Tejlor Grin i kandidatkinja za Senat Arizone Kari Lejk, navodi se u izveštaju Aksiosa.