Premijerka Estonije na jesen želi ponovo da se kandiduje za mesto lidera svoje stranke

Premijerka Estonije na jesen želi ponovo da se kandiduje za mesto lidera svoje stranke

Estonska premijerka Kaia Kalas rekla je da planira da se kandiduje za poziciju lidera Reformske partije na jesen, jer kaže da je odbor političke moći podržava, prenosi „Evropska istina“.

U međuvremenu, posle sastanka rukovodstva stranke u petak, Kalas je priznala da je zbog toga što poslovni skandal njenog supruga utiče na nju lično, često bila emotivna u svojim javnim govorima i da će sada pokušati da ispravi svoje ponašanje.

„Glavna zamerka je loša komunikacija, pokušaću da je poboljšam… Nisam glumac i ova tema me lično pogađa, pa se često emocionalnim i možda izražavam svoje stavove na način koji izaziva suprotstavljena osećanja“, rekla je ona.

Premijerka je rekla da je o aktuelnoj situaciji razgovarala sa rukovodstvom Reformske stranke.

„Odbor stranke podržava moj nastavak mandata kao premijera. Razgovarali smo o situaciji i mogao sam da odgovorim na pitanja“, rekla je Kalas.

Podsetimo, premijerka Estonije Kaja Kalas upala je u skandal nakon što je otkriveno da je transportna kompanija Stark Logistics, koja je delom u vlasništvu Kalasinog supruga Arva Halika, nastavila da radi u pravcu Rusije tokom rata u Ukrajini.