Trus predlaže održavanje hitnog sastanka zemalja NATO-a

Trus predlaže održavanje hitnog sastanka zemalja NATO-a

Britanska premijerka Liz Trus sazvaće hitan sastanak lidera NATO-a u utorak tokom sastanka lidera G7, navodi se u saopštenju na sajtu britanske vlade, piše „Evropska istina“.

„Premijerka će tražiti od zemlje da zadrži oštre sankcije i pozvaće narednih dana sastanak lidera NATO u punom obimu“, navodi se u poruci.

Trus smatra da je neophodno održati takav sastanak kako bi „saveznici ostali jedinstveni i odlučni u svom protivljenju Putinovom ponašanju“.

„Zapanjujuća međunarodna podrška ukrajinskoj borbi je u oštroj suprotnosti sa izolacijom Rusije na međunarodnoj sceni. Njihovom hrabrošću suočeni sa najbrutalnijim aktima nasilja zaslužili su divljenje naroda Ukrajine širom sveta. Niko ne želi mir više od Ukrajine. I mi, sa naše strane, ne smemo ni trunke da opustimo našu odlučnost da im pomognemo da to dobiju“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, lideri zemalja Grupe sedam održaće hitan sastanak u utorak zbog masivnih raketnih udara na Ukrajinu. U video-konferenciji će učestvovati predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.