Tramp i Haris vode kampanju za glasove u Mičigenu, jednoj od prelomnih država

Tramp i Haris vode kampanju za glasove u Mičigenu, jednoj od prelomnih država

Kako se izbori 5. novembra brzo približavaju, demokrata Kamala Haris i republikanac Donald Tramp fokusiraju se na ključno biračko telo u državi Mičigen. Potpredsednica planira da započne svoj dan u Grand Rapidsu pre nego što održi događaje u Lansingu i okrugu Okland, dok bivši predsednik ima planiran događaj u okrugu Okland pre večernjeg mitinga u Detroitu. Tramp je oštro kritikovao Haris i druge demokrate tokom dobrotvorne večere Al Smita u Njujorku, dok je Haris virtuelno prisustvovala događaju.

Pevač Mark Entoni, dobitnik Gremija, se pojavljuje u novoj TV reklami podržavajući Haris i kritikujući Trampa zbog njegovog postupka blokiranja pomoći Portoriku nakon uragana 2017. Reklama je namenjena latino glasačima i prikazuje scene razorenog ostrva nakon uragana i Trampa kako se ponaša na poseti ostrvskoj crkvi, što su mnogi shvatili kao neprikladno ponašanje.

Tramp je bio u sukobu sa gradonačelnicom San Huana zbog njegovog odgovora na oluju koja je uzrokovala velike štete i gubitke života u Portoriku. Nakon pritiska, Tramp je konačno odobrio pomoć od 13 milijardi dolara, ali tek nakon što je izgubio izbore 2020. godine.

Harisova kampanja planira emitovanje reklame na španskom jeziku na popularnim televizijskim kanalima, ciljajući latino zajednicu koja može imati značajan uticaj na izbore. Latino glasači su tradicionalno podržavali demokrate, ali republikanci su u poslednjim godinama uspeli da privuku deo ove biračke grupacije.

Portorikanci, iako ne mogu da glasaju na opštim izborima, imaju značajan broj predstavnika na kopnu SAD, što ih čini potencijalno ključnim faktorom na predstojećim izborima 5. novembra.