Lionel Mesi neće igrati protiv Vankuver Vajtkepsa

Lionel Mesi neće igrati protiv Vankuver Vajtkepsa

Trener Inter Majamija, Herardo Martino, najavio je da Lionel Mesi, zajedno sa Luisom Suarezom i Serhiom Busketsom, neće igrati u subotu u meču protiv Vankuver Vajtkepsa. Ova odluka donesena je zbog prepunog rasporeda tima u narednom periodu.

Martino je objasnio da je odluka donesena s ciljem očuvanja zdravlja igrača: „Mislili smo da je najpametnije da ne igraju ovaj meč“, rekao je Martino. „Oni su trenirali, ali neće biti dostupni za utakmicu. Mi kao treneri ponekad moramo da donosimo ove veoma teške fudbalske odluke. Ali uvek moramo imati na umu zdravlje igrača na prvom mestu.“

Mesi, Suarez i Buskets su već propustili nekoliko utakmica MLS-a ove sezone. Martino je naglasio da veštačka trava na stadionu u Vankuveru nije bila faktor u ovoj odluci, već su željeli da igrače spasu od napornog putovanja i tročasovne promene vremena.

Očekuje se da će stadion biti pun, sa više od 50.000 navijača koji su se nadali da će videti ove fudbalske zvezde. Mesi, koji je do sada postigao 10 golova u 10 MLS utakmica i vodi u ligi po asistencijama sa 12, privlači ogromnu pažnju navijača gde god igra.

Posle utakmice u Vankuveru, Inter Majami ima dve utakmice kod kuće, protiv Atlante u sredu i Sent Luisa sledeće subote.

MLS je izdao saopštenje u kojem priznaje razočaranje navijača kada igrači nisu dostupni za utakmice. Liga je najavila da će nastaviti da razmatra mere u vezi sa izveštavanjem o dostupnosti igrača.

Trener Vajtkepsa, Vani Sartini, izrazio je svoje razočaranje: „To je sramota kao i za sve ostale“, rekao je Sartini. „Takođe biste voleli da imate priliku da igrate protiv mnogo veoma jakih i kvalitetnih igrača i verovatno najboljeg igrača u poslednjih 20 ili 30 godina. Ali to je ono što jeste. Glavni fokus je igranje dobro.“

Odluka o izostanku Mesi i drugih ključnih igrača doneta je kako bi se osiguralo njihovo zdravlje i spremnost za predstojeće važne utakmice. Navijači će, međutim, morati da pričekaju neke druge prilike da vide svoje omiljene fudbalske zvezde na terenu.